Charlee Dick Roemermann EVH gitaar

Charlee Dick Roemermann EVH gitaar

Alweer enige jaren geleden heb ik van Ley van den Beuken (Charlee guitars) een gestripte gitaar model EVH gekocht. Dick Roemermann (gitaarbouwer) had er indertijd 4 EMG single coils ingebouwd. De body is van elzen met een maple top van 5 mm dik.
De hals komt van Kritz; was een prototype en had een pedalhead; Dick heeft de headstock zelf gemaakt.

Op de tuners na heb ik de gitaar weer opgebouwd met allerlei gitaaronderdelen die ik nog in bezit had. Ik had een aantal EMG elementen liggen alleen waren deze nog van de oude serie en pasten helaas niet in de gitaar. Jammer, want ik was reuze benieuwd hoe de actieve elementen op deze gitaar zouden klinken.
Bij Bas Wierink (Basta gitaren in Bemmel) heb ik daarom de elementgaten iets laten uitfrezen zodat daar een Seymour Duncan 59 en een Gibson 498 konden worden gemonteerd. De gitaar heeft een mooie sustain en de birdeye maple hals is lekker bespeelbaar. Het is een echte rockgitaar. Misschien dat ik de Floyd Rose tremelo ooit nog verander in een vaste brug. Voor nu eerst maar lekker spelen.

Een paar plaatjes van de gitaar:

Demo van de Charlee gitaar op een Mesa Boogie zonder enige effecten.

Voor meer demovideo’s kijk dan hier.

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *