Uitnodiging Business Brandal (Indische ondernemers) 4 februari in Nijmegen

Uitnodiging Business Brandal (Indische ondernemers) 4 februari 2013 in Nijmegen.

Op maandagavond 4 februari 2013 van 17.30 uur tot 21.00 uur organiseren we weer een Business Brandal bijeenkomst. We ontvangen jullie graag in de Glasfabriek tevens ook de huiskamer van Anne (Spies & Spreken).

De afgelopen Business Brandal bijeenkomst van 22 oktober was weer een succes. Het wordt een uitdaging dat bij de volgende bijeenkomst weer te evenaren. Maar dat komt wel goed gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers (Zie hun reacties in onze LinkedIn Business Brandal) en het goede gevoel wat wij er aan hebben overgehouden.

Tijdens de laatste bijeenkomst met meer dan 25 deelnemers zagen we veel nieuwe gezichten en een groter wordende kern met vaste bezoekers. Uit de gehouden inventarisatie blijkt dat er behoefte is aan ons initiatief Business Brandal.

Inventarisatie
Het accent ligt op het ontmoeten en samenzijn van Indische ondernemers en ondernemende Indische mensen.

Een aantal kernwoorden/zinnen: informeel, 2e /3e generatie, omgang met het verleden, ontmoeten, herkenning, erkenning, laagdrempeligheid, half woord nodig, wat kun je voor elkaar betekenen? en natuurlijk lekker eten.

Behoeften
Er is behoefte aan het uitwisselen van kennis over het ondernemerschap.
Er liggen vragen als: Hoe onderneemt een Indische ondernemer? Hoe het Indisch zijn in het ondernemerschap in te zetten.
Er zijn thema’s ingebracht zoals een Indische vertelster, “Succesvolle” Indische ondernemer, tentoonstelling Bronbeek, hulpverlening bij Indische/Molukse ouderen, workshop “hapjes” of presenteren vanuit het Indo zijn, muziek maken, Lombok project.

Inbreng
Er zijn ook deelnemers die graag een handje willen helpen in de vorm van opbouwen en afruimen. Of zelf een presentatie kunnen en willen verzorgen.

Suggesties voor ons netwerk
Er zijn suggesties hoe om te gaan met de financiën waarbij het advies om vooruit te laten betalen het meest voorkwam. Alleen willen we, als initiatiefnemers, zo min mogelijk administratieve rompslomp. De vader van Anne zal het penningmeesterschap op zich nemen. We zijn dus op zoek gegaan naar een alternatief. Een vereniging en een stichting zijn interessant. Waarbij we naar de kosten en de hoofdelijke aansprakelijkheid moeten kijken. We vragen advies bij onze BBjuristen.

Voortgang
In de maand december/januari willen we met een klein groepje de mogelijkheden bespreken, daar een plan uit trekken en dat op 4 februari voorstellen.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur inloop

18.30 uur welkom, lekker eten en kennismaken

19.30 uur muzikaal intermezzo van Rob and his Krontjongdelight

19.45 uur open ruimte om ideeën en gedachten uit te wisselen

20.30 uur nazit

21.00 uur richttijd einde programma

We vragen een bijdrage van 20 euro (inclusief eten en drankjes). Na betaling bij binnenkomst ontvang je een kwitantie voor je boekhouding. Graag ontvangen we voor maandag 28 januari 2013 jouw bevestiging op het e-mailadres andrew@hvier.nl. Heb je speciale dieetwensen laat het ons dan even weten. Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere geïnteresseerde Indische ondernemers binnen jouw netwerk. Let op! De bijdrage is kostprijs. Om te voorkomen dat we als initiators bij een eventueel teveel afmeldingen (no show) met een restschuld blijven zitten, ontvangen deelnemers die zich na de 28e januari afmelden een factuur van 20 euro.

Hartelijke groet en graag tot dan,

Jerry Croes, Anne Spies & Andrew David

 

De bereikbaarheid en parkeren Glasfabriek

  • Daalsedwarsweg 16, 6521 EG Nijmegen
  • Routebeschrijving: Koers op Daalsedwarsweg 20 Nijmegen. Parkeer de auto daar in de buurt op straat. Loop bij nummer 20 het grindpad op. Aan je linkerhand heb je garageboxen, aan je rechterhand de Glasfabriek. Je fiets kan gewoon voor de deur natuurlijk!

Contact op 4 februari:
Anne Spies 06-20077290 | 024 8565866
Jerry Croes  06-435 95934

Info:
Andrew David 026-3271590

Aanmelden
E-mail: andrew@hvier.nl

 

Lees hier meer over Business Brandal

Ontstaan
Het idee en insteek, ondernemers met Indisch bloed, die informeel op grond daarvan ontmoeten onder het genot van een drankje en een lekkere hap, herkennen van gezamenlijkheden, wat betekent dat voor jouw ondernemerschap?, eventuele thema’s hebben binding met het ondernemerschap. De organisatie moet bij voorkeur gemakkelijk, duidelijk en eenvoudig blijven.

Aanpassingen
We zien dat het initiatief ook aanslaat bij Indischen die ondernemend zijn bij hun organisatie maar geen zelfstandig ondernemer zijn maar ook graag bij de bijeenkomsten aanwezig willen zijn. Zelfstandig ondernemer met Indisch bloed blijft voorop staan maar door het in de context van business tot business  (b2b) te trekken zijn Indischen ondernemend in hun organisatie ook welkom. Daarnaast kan het elkaar beter leren kennen tot een hogere gunfactor leiden.

Andere initiatieven zijn en blijven welkom maar dan wel graag zelf organiseren en uitvoeren. ;-)
Anne, Jerry en Andrew houden zich specifiek bezig met het mogelijk maken van de bijeenkomsten. Op zich best tijdrovend maar meer dan de moeite waard.
Wij zijn non-profit en vragen alleen een bijdrage in de kosten die we maken. Om te voorkomen dat we als organisatoren bij een te gering aantal deelnemers of te veel afzeggingen het risico lopen met een schuld te blijven zitten gaat een Business Brandal bijeenkomst alleen door bij een minimaal aantal deelnemers (Breakeven) en ontvangen deelnemers die zich niet vroegtijdig hebben afgemeld alsnog een factuur. Mochten we ooit groter worden dan zou het oprichten van een stichting of vereniging waarin een buffer kan worden opgebouwd natuurlijk interessant kunnen zijn.

Naam
Anne heeft de naam Business Brandal (ondeugend) van een oud-klasgenootje gekregen.  Anne had nog het idee om Brandal een op een in het Nederlands te vertalen alleen Ondeugende Business gaf teveel ondeugende gedachten.

LinkedIn groep
We zijn hier als LinkedIn groep te vinden en handig als je in contact met anderen wilt komen.

 

Andrew David | H4 organisatie training advies | Westerveldsestraat 4 | 6842 BT Arnhem | T.026 327 1590 | M.06 124 67 429 | F.026 327 3440 |Twitter H4andrew| andrew@hvier.nl | www.hvier.nl | kvk 09129450 |

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *