Stadion Allianz vanaf tribune

München in een weekend

München in een weekend
Vraag aan een Nederlander welke Duitse stad hij zou bezoeken dan noemt hij niet direct München.  Alleen onbekend maakt onbemind. München klinkt waarschijnlijk net niet sexy genoeg. We kennen het alleen van de Oktober Festen en natuurlijk door de bekende voetballer Arjen Robben.

Munchen vanaf de toren 2

 

Alleen de stad München heeft veel te bieden. Vanaf Eindhoven is het overigens maar een uurtje vliegen. Daar kun je niet tegen aanrijden.

Wat hebben wij in drie dagen tijd bezocht?

Munchen vanaf de toren
Munchen vanaf de toren

Altstad voldoet aan de clichématige beelden van Beieren. Een bezoekje aan de Hof Hofbräuhaus en je waant je terug in de tijd. Vrolijke lederhosen muziek. Bierdrinkende gezelschappen en dat om 11.00 uur in de ochtend. Het doet wat oubollig aan. Laat dat maar zo blijven. Ze weten namelijk wat goed is. En wat goed is moet je niet veranderen. Lekker kwalitatief eten en drinken tegen schappelijke prijzen ook in de  “toeristische” wijken.

Hardwerkend personeel
Opvallend in de verschilende horecagelegenheden dat het hardwerkende personeel van middelbare leeftijd was. Soms kwam de bediening brutaal over. Op bevelende toon om je lege bord vragen e.d. De restaurants waren al vroeg gevuld met gasten. Kwam dat doordat we er in het weekend waren? En dat daardoor het personeel snel en efficient moet werken?

Wat je ’s avonds,  na winkelsluiting, mist zijn kleine winkeltjes (24/7) waar je nog even dat zakje chips of een flesje bier kunt halen. En ja er was wel een wijk rond het station waar dat mogelijk was maar het ontbrak in Altstad waar wij verbleven.

Het München oogt rijk en tevreden. De inwoners zijn aardig en nemen de tijd voor je als je de weg of informatie vraagt.

Hop off hop on
Met deze busonderneming snel en gemakkelijk de high lights zien. Heb je erg weinig tijd dan is dit een aanrader. Voor een paar euro extra kun je een langere route nemen.

Dagkaart (Tageskarte) openbaar vervoer
Een aanrader is de aanschaf van een openbaar dagkaart vooral als je met een groepje bent. Het openbaar vervoer scheelt je aardig lopen en je ziet nog meer van München. Een bijkomend voordeel is dat je ziet hoe de stad in elkaar steekt qua wijken en bezienswaardigheden. Tip. Mocht je naar het vliegveld moeten, maak dan ook gebruik van de trein. Heb je al een Centrum zone dagkaart dan betaal je maar een klein bedrag extra voor de rit naar het vliegveld.

BMW Welt en fabriekstoer.
Auto’s zijn leuk maar om er bijna een hele dag bij auto’s te hangen dat leek mij wel een beetje teveel van het goede. Maar goed mijn zwager had een fabriekstoer geregeld. En het ik moet zeggen dat hebben ze mooi gemaakt dat BMW Welt. En door de fabriekstoer krijg je groot respect hoe de BMW’s worden gefabriceerd. De samenwerking van robot’s en mensen wordt tijdens deze toer duidelijk gemaakt.

Allianz voetbalstadion

Allianz Stadion buiten
Allianz Stadion buiten


Met voetballen heb ik ook weinig op.  Ja.. ik ben een saaie gast. Maar goed je gaat mee met het gezelschap. 😉 We hadden vandaag mazzel want de kleedkamers werden verbouwd en daarom kregen we een omleiding naar het veld met de dug-outs. We kozen voor een Duitstalige rondleiding aangezien we het Duits goed kunnen verstaan.  Dat krijg je als je als kind alleen maar bent opgegroeid met de zenders Nederland 1 en 2 plus een aantal Duitse zenders.
We kregen veel te zien en te horen. Soms was het lastig te volgen als de gids even in het Bayerisch een grap maakte.  Wat we uit de grap meekregen was dat Frau Merkel hier niet zo goed ligt. Desondanks gaf de gids leuke weetjes en liet de deelnemers ervaren hoe het is om van de bekende trap af te dalen. De lezer zal het opvallen dat eten en drinken vaak worden benoemd in deze blog.

Eten en drinken
Eten en drinken

Ook in dit supercommerciele stadion waren de prijzen voor eten en drinken erg redelijk.

Lekker bier en nog goedkoper dan limonade
Huh klopt dat? Ja zeker. Het vliegveld heeft een eigen brouwerij en deze moet je voordat je vertrekt natuurlijk wel bezoeken.

Conclusie
München een stad die zeker weer wordt bezocht.  In de maand januari was het ondanks het lekkere winterzonnetje nog fris desondanks zaten er mensen weliswaar met een dekentje te genieten op de terrassen. München zeker een stad voor een stedentrip.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *