Android apparaat synchroniseren Outlook Microsoft 2016

Android apparaat Samsung S6 synchroniseren met Outlook Microsoft 2016

Onlangs heb ik de Samsung S6 aangeschaft. Mijn oude Note werd erg traag ;-). Ik was indertijd bij de aanschaf van de Note erg benieuwd dat wanneer je geen Microsoft Exchange hebt of geen gebruik wilt maken van de gratis Google calendar app of het dan lastig wordt om je Microsoft Outlook (2013) te synchroniseren met een Android smartphone. In het verleden ondersteunde Microsoft bijvoorbeeld het merk Palm bijvoorbeeld nog. Waarschijnlijk wil Microsoft alleen nog maar hun eigen Windows platform ondersteunen. Het Samsung KIES softwareprogramma synchroniseert alleen de contacten. Je kunt overigens de gegevens van de Note niet een op een overzetten op de Samsung S6.

Outlook 2016 synchroniseren met CompanionLink gaat nog steeds probleemloos.

In een eerdere blog  heb ik het programma CompanionLink beschreven. Dit programma werkt ook probleemloos tussen de Samsung S6 en Outlook 2013. Bij de upgrade naar Outlook 2016 was ik wat terughoudend gezien de reacties op het internet over de synchronisatie met Android smartphones. Maar het werkt zelfs met Outlook 2016. Heb je problemen met je Android dan kan de software van CompanionLink een oplossing voor je zijn. Let op het gaat wel om betaalde software. In 2012 heb ik voor dit programma eenmalig betaald. Regelmatige updates zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt synchroniseren.

 

Android apparaat probleemloos synchroniseren met Outlook 2016.

Heb je aanvullingen of vragen op dit artikel laat het me dan weten.

4 thoughts on “Android apparaat synchroniseren Outlook Microsoft 2016”

 1. Rond de tijd dat je deze post schreef was Google Calendar Sync helaas al niet meer ondersteunt (in ieder geval niet gratis)
  Er zijn wel een hoop 3e partij softwares waarmee dit weer mogelijk werd. gSyncsit, Companionlink onder andere.

  Zelf heb ik uiteindelijk gebruik gemaakt van een kleine plugin voor Outlook genaamt EVO Collaborator.
  Hiermee kan ik mijn S6 makkelijk syncen met Outlook 2013. Kan ook de Android van mn vriendin hiermee syncen zodat we allebei onze kalendars kunnen linken. Erg handig 🙂

  Trial kost niks voor 1 week en is volledig functioneel. Probeer het eens uit?

  http://www.evomailserver.com/download.php
  Tutorial hier : http://marceljanssen2015.blogspot.com/2014/09/aansluiten-van-owncoulds-carddav-en.html

 2. Hoi John, Dank voor je tip. De plugin is zelfs goedkoper dan Companionlink. 😉 De EVO collabrator is ook compatible met Outlook 2016. Ik ga EVO niet uitproberen want heb de syncinstellingen instellingen nu goed staan. Ben dus benieuwd naar jouw verdere bevindigen. De S6 android gebruikers hebben nu meer keuzemogelijkheden. Groet, Andrew

 3. Hi Andrew,

  Kwam toevallig weer bij je post uit toen ik aan het browsen was 😛

  Ik gebruik EVO nog steeds, het is idd goedkoper haha.
  Een van de redenen dat ik destijds voor EVO gekozen heb ipv andere programmas.

  Werkt tot nu toe ook prima op de nieuwe Outlook enzo dus ben er tevreden mee

 4. Hi John, Zo vroeg in de ochtend al aan het browsen? 🙂 Prettig dat je een update doet want er zullen nog steeds mensen zijn die op zoek zijn naar een sync prog voor Outlook. Companionlink werkt ook nog steeds bij mij. Ook werkt het goed met hotmail tegenwoordig Outlook. (Heb in 2012 een eenmalig bedrag betaald. )EVO is in elk geval een goed alternatief.
  Greetz, Andrew

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *