Samsung Galaxy Note wordt warm

Heb je ook het probleem met je Samsung Galaxy Note dat deze erg warm of zelfs heet wordt en snel door zijn batterij capaciteit heen is? Dan heb ik een oplossing gevonden die jouw probleem kan oplossen.

Afgelopen week kreeg ik de melding dat ik mijn Samsung Galaxy Note aan de oplader moest zetten en dat was vreemd want ik had de Note gewoon aan de USBingang van mijn PC hangen. Β De Note was bij het oppakken erg warm zelfs heet. Ik heb de Note uitgezet en even laten afkoelen en vervolgens voor het slapen aan de oplader gezet. Tijdens het opladen werd de Note overigens ook warm. De volgende dag was de Note geheel opgeladen. Ik heb de Note in de ochtend aangezet en af en toe even gevoeld of deze warm werd. Na een tijdje kreeg ik weer de melding dat de batterij opgeladen moest worden terwijl de telefoon niet of nauwelijks was gebruikt. Bij de instellingen was er geen vreemd verbruik te zien. De Note was overigens weer ontzettend warm.

Via Google heb ik lang gezocht naar een oplossing. Veelal werd er door de Webcareteams van bijvoorbeeld Samsung naar de reparatieafdelingen verwezen. Andere personen gaven aan dat je de laatste update via KIES moest doen of juist terugzetten als je de nieuwe versie had. Weer anderen gaven aan om het geheugen kaartje te verwijderen. Uit de reacties op de fora begreep ik dat deze adviezen helaas niet hielpen. Totdat ik na lang zoeken een oud bericht vond met een eenvoudige tip die mij wel hielp.

De tip
Zet je telefoon in de vliegtuig stand;
Dan zet je de telefoon geheel uit;
Verwijder de batterij voor 10 seconden en plaats deze weer terug;
Zet je telefoon weer aan (Je pincode wordt gevraagd);
Haal de telefoon uit de vliegtuigstand.

Het energieverbruik was na deze eenvoudige tip weer normaal en de telefoon is tot nu toe nog nog niet warm geworden.

Tip 1. Gebruik KIES of een ander programma om je gegevens veilig te stellen. KIES heeft het voordeel dat je jouw gegevens ook werd direct kunt terugzetten.

Tip 2. Het automatisch verkrijgen van de laatste update kan handig zijn. Beter is de update handmatig te verrichten en eerst te kijken welke feedback de laatste update heeft gekregen. Dat voorkomt dat je toestel ook de problemen van de laatste update krijgt.

Hopelijk werkt deze tip ook bij jouw Samsung Galaxy Note en ben je af van een warm wordende telefoon en een hoog batterijverbruik. Ik ben benieuwd wat je van deze tip vond? Heb je een andere tip laat dan gerust een bericht achter. Op deze manier zijn we samen sneller van het probleem af.

Waarschijnlijk is deze zin overbodig maar maak altijd een backup van jouw gegevens.

Groet van Andrew David

 

 

19 thoughts on “Samsung Galaxy Note wordt warm”

 1. Ter informatie. Een maand geleden heb ik de bovenstaande procedure uitgevoerd en tot op heden gelukkig geen last meer gehad van een warm wordende Samsung Note.

 2. Dank je voor de tip! Ik had hiervoor nooit last en opeens werd het toestel heet, ook tijdens het opladen.
  Bijna het toestel weg willen brengen naar de winkel maar toen kwam ik deze tip tegen.
  En het heeft gewerkt!!! Tot nu toe geen last meer gehad van een warme toestel. πŸ™‚

 3. Prima tip.
  Batterij ging van 20% naar 60% telefoon koelde gelijk af.

 4. Ik heb een note 5, dat patent is; dus kan ik de batterij niet weghalen. wat kan ik doen? Heb smart switch op me laptop geinstalleerd en backup gemaakt. Wat kan ik doen. Mijn mobiel wordt steeds heet en batterij loopt snel leeg.

 5. Hoi Radha, Helaas heb ik geen ervaring met de Note 5. Bij een korte Google zoektocht zag ik wel dat er een upgrade is die kan helpen alleen dan kun je niet meer downgraden. Verder kan het terugbrengen naar de fabrieksinstellingen helpen. Maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan naast het backuppen van je gegevens.
  Succes. Hoor graag of het is gelukt en/of je een beter oplossing hebt gevonden.. Groet, Andrew

 6. Zo het 2as even zoeken toen ik jou bericht had gelezen ik heb ook een Samsung note 3.had ook een warm loper.heb jou raad op gevolg en het werkt bedankt hier voor Gr maria

 7. Bij mij werkt de truc niet. Als ik hem weer aanzet dan wordt hij al warm na het intoetsen van de pincode.

 8. Beste Rita, Dat is jammer. Bij mij lukte het de eerste keer niet omdat ik niet alle stappen had doorlopen. Dit kan bij jou ook het geval zijn. Ik adviseer je om nog een keer stap voor stap de handelingen te verrichten. Succes en groet, Andrew

 9. Hoi Marileen, Jammer dat de tip niet helpt. Probeer toch nog een keer de stappen te doorlopen. πŸ˜‰
  Kijk ook eens of je batterij recht is. Is deze bol dan moet er een nieuwe batterij in. Verder kun je nog experimenteren met het uit en aanzetten van de setting van je gps en sync. Succes en groet, Andrew

 10. Super bedankt voor de tip! Ik heb dit gedaan nu drie week geleden ongeveer. Mijn telefoon werd echt zo heet dat ik dacht dat hij zou ontploffen. Nu helmaal geen last meer! Super bedankt πŸ™‚

 11. Hallo Andrew,
  Ik heb ook een Note4 met dezelfde warmte/heet probleem van het toestel.. moet ik nu alles eraf halen, mijn apps etc. Omdat je Kies gebruikt? Ik heb de software update op handmatig gezet, maar hij is al up to date….Ik heb nu een nieuwe batterij gekocht, omdat hij al bij 40% helemaal uitging…
  Ik ga het trucje van hierboven ff proberen….laat het je weten of het gelukt is…

  mvg, Mina

 12. Hoi Mina, Dank voor je reactie. Het advies is om met Kies of een ander back up programma je gegevens veilig te stellen. Je hoeft in geen geval gegevens van je telefoon af te halen. Check wel of je daadwerkelijk de laatste update hebt. Volg de instructies en dan moet het goedkomen. Zie ook vorige reacties. Groet, succes en een mooi 2018!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *