Mijn dozijn Andrew David omroep Ede

Vandaag, 19 februari 2011, mocht ik mijn 12 favoriete platen toelichten bij het programma Mijn Dozijn bij de Lokale Omroep Ede. Het programma is nog tot 5 maart via het internet te beluisteren. Zie onderstaande link. Het was een leuke exercitie om 12 platen uit te mogen kiezen. Wat ga je kiezen. Ik heb zoveel muziek waar ik iets mee heb en anders had ik het ook niet gekocht. 😉 Toch? Dan heb je er op een gegeven moment 12 uitgezocht en dan moet je er ook nog een top 3 invoegen. Dat viel tegen. Het voordeel was wel dat ik muziek herontdekte en meer op de teksten ben gaan letten. Opvallend veel muziek uit de jaren zeventig. Het heeft waarschijnlijk invloed op je smaak en ik denk op je verdere leven. Ook zag ik dat het merendeel van de muzikanten een link met elkaar had.
Hoe ziet jouw dozijn eruit?

Mijn lijst zag er als volgt uit:

Elvis Crespo Suavemente
The Meters Fire on the bayou
Jackson Browne My personal revenge
Chicago Saturday in the park
The Derek Trucksband Sweet inspiration
Jim Messina Back to Georgia
John Hall Power
James Taylor Only one
Alain Clarke Father & friend
Persoonlijke top 3:
Eric Satie Trois Gymnopédies
Cesaria Evora & Bonnie Raitt Crepuscular Solidad
Venice Family tree

2 thoughts on “Mijn dozijn Andrew David omroep Ede”

 1. Hmmmm. Ik ken zo niet alles uit jouw lijstje.
  Wat zou er in mijn lijst staan? Nou…

  1. 10CC – Dreadlock Holiday
  2. The Police – Every breath you take, of Don’t stand so close to me (even geweldig allebei)
  3. Sting – Fragile (maar ook: Moon over Bourbon Street, of: Whenever I Say Your Name (featuring Mary J. Blige)
  4. Stevie Wonder – I wish
  5. Tears for Fears – Woman in Chains
  6. INXS – Tear us apart
  7. Aimee Mann – Wise up (uit de film Magnolia)
  8. Lou Rawls & Dianne Reeves – Fine brown frame
  9. The Wiz – Brandnew Day
  10. Caro Emerald – Stuck

  O, klassiek mag ook zie ik. Dan ook de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns erbij.

  Ach, en nog veel meer eigenlijk… ook veel seventies hè? En eighties.

 2. Ha Inge, dank voor jouw post. Alleen bij Wise up en Fine brown frame hoor ik bij mij geen belletjes rinkelen. 😉 Ga ff googlen.
  Brandnew Day associeer ik altijd als het nummer dat je een boost geeft vooral als je het luid meezingt en het dan met veel mensen ervaart.
  De rest zijn gewoon fijne klassiekers behalve van Caro. 🙂 Greetz van Andrew

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *