Vintage gitaarbeurs Veenendaal maart 2014

Vintage gitaarbeurs Veenendaal maart 2014

De beurs op 29 maart vindt weer plaats in De VEENENDAALHAL  aan de Nijverheidslaan 8, 3903 AP VEENENDAAL en ligt vlakbij de A12 en station ‘Veenendaal Centrum’.

Professionele gitaarhandelaren
Hoewel de sfeer anders is, door de massaliteit en de hogere prijzen, dan tijdens een Gitaarbeurs in Groesbeek heb je een erg grote keuze aan gitaren en aanverwante materialen. Hierdoor is er echt voor elk wat wils. De beurs in Veenendaal is/was bedoeld voor professionele handelaren en serieuze verzamelaars.  De prijzen van gitaren zijn soms absurd. Je vraagt je wel eens af waar er nu geld voor wordt neergelegd. Een stukje belegen hout? De naam? Of omdat er maar een stuk nog van bestaat? De holy grail?

Hobbyisten
Door het grote aanbod kun je er als hobbyist ook goed slagen.  Wat voor de een meuk is kan voor jou net dat onderdeel zijn om je project af te kunnen ronden. Het blijft lastig om je geld in je zak te houden want vaak liggen er zaken die je altijd kunt gebruiken voor een (nieuw) project. Tip. Onder de tafels liggen vaak de winkeldochters.  Of net dat langgezochte onderdeel. Dus kijk zeker eens onder de tafels.

Standje
Dit jaar sta ik weer met Andries Geldof (Geldof gitaren) met een stand. De afgelopen keer stonden we wat ongelukkig op de beurs. Niet in de loop en daardoor in verhouding weinig bezoekers. Dit jaar krijgen we op verzoek onze oude stek weer terug. Ben dus reuze benieuwd of dat gaat lukken.
Door de vele (on)afgemaakte projecten en natuurlijk de prettige GAS (guitar acquisition syndrome) heb ik nog veel gitaren, versterkers en onderdelen liggen waarmee ik vaak een ander plezier mee  kan doen.  En altijd leuk, bij het staan achter een stand, zijn de vele praatjes met verscheidene gitaarliefhebbers. De een die helemaal gek is van Yamaha gitaren  voor 1980  of de ander die alleen maar op semi-akoestische gitaren uit Duitsland wil spelen. Zo heeft ieder zijn stokpaardje.
Op deze beurs neem ik weer een paar zelfbouw Tele partcasters mee om te zien hoe de reacties er op zijn. Eventueel nog een paar buizenversterkers waaronder een Mesa Boogie en Carvin Legacy.

 

Guitarshow Veenendaal 2014 Footselfie
Carvin Legacy

 

(Edit 29 maart). De beurs was druk bezocht ondanks het mooie weer. We hadden een hoop lol tussen de beurstandhouders/buren Peter Damm Guitars en Servaas Bollen (Gumbo Guitars).

Gumbo Guitars
Gumbo Guitars

En lol met natuurlijk  met de bezoekers.  Er werd uitzonderlijk veel verkocht en gekocht. Hoewel het geld in de zak brandde, met al dat moois in de buurt, heb ik zelf niets gekocht. Zelf heb ik wat klein materiaal en twee gitaren verkocht.  De tafel van 1 meter hadden we er daardoor gelukkig wel uit.  We hoorden van bezoekers dat de toegang 8 euro was.  Toch al gauw een setje kwaliteit snaren maar daar en tegen kun je alles onder een dak vinden en kopen. Hopelijk blijven de prijzen volgend jaar stabiel want wil je als standhouder/ hobbyist nog iets met winst verkopen dan moeten de investeringskosten niet nog hoger worden. En natuurlijk is het een professionele en commerciële beurs alleen de mix van combinatie van professionals en hobbyisten maakt de beurs naar mijn in ziens aantrekkelijk.

Gitaarbeurs Veenendaal 2014
Gitaarbeurs Veenendaal 2014 Andries

Dus bij geen prijsstijgingen graag tot de 27 september 2014 in Veenendaal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *