Elden

Elden mijn Stadsie

Elden is een wijk in de gemeente Arnhem en toch heeft het een duidelijk dorpskarakter. Iets wat door de dorpsvereniging Elden wordt gekoesterd.  Een actieve Dorpsraad en betrokken vrijwilligers ondersteunen daarbij. Eldenaren gebruiken, als ze vol trots vertellen waar ze wonen, vaak de metafoor van de opstandige Galliërs in het vroegere Romeinse Rijk of uit de stripverhalen van de tot verbeelding sprekende  Astrix en Oblix.
In Elden wordt gesproken over de oude Eldenaren en de nieuwe Eldenaren. Je zou verwachten dat er een spanningsveld is tussen oude en nieuwe Eldenaren. Maar dat is niet het geval.  Nieuw bloed kan er voor zorgen dat tradities worden voortgezet. Het spanningsveld zit in het stand houden van oude tradities en de inbreng van vernieuwing in de tradities. Wat jaren heeft gewerkt, hoeft nu niet meer te werken. Kartrekkers van bepaalde activiteiten stoppen er mee en dan valt in een keer de organisatie in elkaar. Is er dan wel behoefte aan een dergelijke traditie? Of is het ook een kwestie van een tekort aan handjes.

Zelf wonen we pas vanaf 2009 in deze mooie en prachtige groene omgeving.  Het is niet te geloven dat je wordt omringd met zoveel (on)gecultiveerd groen.  Je hoeft maar 100 meter te lopen om door het wereldberoemde  Perenlaantje in het Park Westerveld uit te komen. Een paar 100 meters doorlopen en je bent in Meinerswijk, de uiterwaarden,  bij de Rijn. Een ruig landschap dat mee verandert bij elke weersomstandigheid.  De loslopende dieren maken het plaatje compleet.

Een lange introductie om aan te geven waarom het zo mooi en prettig wonen is in Elden. Een paar jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen in de redactie van de Dorpskrant Hallo Elden, een blad voor de leden van de dorpsvereniging Elden. Samen met 5 redactieleden leveren we artikels en de foto’s aan van de Eldense activiteiten. Soms wordt je ook gevraagd een handje te helpen bij andere activiteiten zoals hier mijn bijdrage aan de wijkvoorlichtingsbrochure

Tuin van Elden
Vergezicht met Tuin van Elden

In Elden gebeurt het
Er zijn veel terugkerende evenementen in Elden. Naast het Oogstfeest, de doden herdenking, Westerveld fair, Eldense Draai en de kermis is er elk jaar de doortocht van de Vierdaagse.  Bewoners zorgen al vroeg in de ochtend voor warme en enthousiaste ondersteuning op de eerste dag van de Vierdaagse.

Vierdaagse in Elden
Vierdaagse in Elden
Dodenherdenking georganiseerd door de Historische Kring Elden
Dodenherdenking georganiseerd door de Historische Kring Elden

Eldens Geheim
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes in Elden? Meld je dan aan op de Facebook pagina Eldens Geheim. Arend Jan de Kroon voegt  je graag toe. Roddels kennen we niet wel de laatste nieuwtjes. 😉  Op microniveau blijf je dan helemaal bij.  Een actief platform voor de Eldense inwoner en/of geïnteresseerde.  Het valt en staat natuurlijk bij de initiatieven van de groepsleden. Tot nu toe nog geen klagen over de bijdragen op het Eldens Geheim. Er is stof genoeg.

Eldense Plas

Elden Onderneemt
Voor de Eldense ondernemer of intrapreneur is er de LinkedIn Groep Elden Onderneemt. Doel is om je lokale zakelijke netwerk te vergroten. Daarnaast zijn er in Elden veel activiteiten waarbij een advies of een helpende hand van een professional een activiteit sneller doet slagen. ;-).  Lees hier meer over Elden Onderneemt.

 

Eldense Molen

Wil je de foto’s gebruiken en publiceren dan is dat geen probleem maar wel graag de bron vermelden.

Hier kom je meer over Elden te weten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *